Sunday, 28 August 2011

43

its eid
not today lah ekceli :)
just a few day more
but ive got no feelin
empty
rini balik kampung
but part of me say "tanak!"
just na stay kat umah n berkurung
boleh ta?
hurmmm :|
 
ive got no choice then
pulang jugak
g pun lame gile aku ta jejak kaki kat sana
since balik mesia ni, mana pena aku ikot balik
sampai makcik ak dok tanya banyak kali
~bila amy na balik?

pack my things n sumbat dalam luggage 
ngaha :D
beriye lah pulak
beg besa tade kan..
luggage lah jadi mangsa
tapi barang ciput je
da lame ta travel (padahal baru 4 bulan aku cuti =,=)
sampai ak lupe ape yg kne bawak
errr
pandaipandai lah survive nanti

42

:(
awak seda ta kite makin hari makin jauh?
awak seda ta kite makin kurang spend taim together?
mungkin awak ta sedar..
awak ade kawankawan :)
awak seronok dengan mereka
ta mengapa :)
saya faham

since dat moment
since awak cakap ayat itu
saya terasa sangat
it hurts me alot :|
sampai saya rase, saye bukan siapasiapa bagi awak
bila tengok gamba awak hepi dengan dorang
saya sedar siapa saya
memang ta layak na join together ngan awak n kawankawan
tak mengapa :)
its ur life
saya tade hak na bising :)

awak ajak saya buka sama
tapi masa tu hati saya da tawar sangat
da tade rase 
saya ta tahu samada awak memang na buka ngan saya
atau terpaksa..
saya paksa diri senyum
sebab tanak awak kecik hati
tanak awak risau
tanak awak sedih
sebab saya ta suka tengok awak muram
bia la awak senyum
saya gembira :)

saya cuba balik
balik untuk rasa sayang pada awak
setakat ni saya makin berjaya :)
baguslah

awak...
saya tunggu tiap malam untuk dengar suara awak
dengar tawa awak
tapi makin lama, makin singkat masa kita berbual
i miss u syg :'(
tiap kali awak cakap na tido
saya sedih
tapi saya faham..
awak penat
awak letih..
sebelum tido, saya selalu menerawang
harap awak text n say sumtin
harap awak nyanyi dodoikan
but it seems like its fading away
awak lupa kot
hee ta mengapa :)
awak ngantuk sangat la tu

Saturday, 27 August 2011

41

heyarghhh~ bukan men aku pose gedik kat bilik bertemankan adek aku =,= ngaha bapak busan lah ini ari. Then, ta sampai 1jam fone aku rosak. *Okeh aimy, kau memang bervirus x_X  * suppose balik kg rini but ta jadi. Kat lua pulak bedentam dentum jiran men mercun. Memekak lah whoi! Lempang kang tau la. grrr~






40

membebelbebelbebel
tau kau ta puas hati
entah lah
aku malas
mati dah perasaan ni
maaf


Friday, 26 August 2011

39

mimpi
kau datang lagi bertemu aku
memberi nasihat yg seterusnya
terimakasih :)

tapi aku ta faham
adakah kau ingin memberitahu
yang aku mempunyai kebolehan sebegitu?
kebolehan yg kuat itu?
aku rasa aku ta mampu
hanya sedikit ilmu yang aku tau
itupun masih merangkak lagi

Thursday, 25 August 2011

38

aku dah ta kenal kau
aku se da hilang kau
walau kau berdiri di depan
aku tak rase kehadiran kau
mana kau hilang?
siapa yang ada d depan aku sekarang?

kenapa dengan aku
aku atau kau yg hilang?
tawar
apa perasaan ini?
aku sendiri ta faham

Monday, 22 August 2011

37

aku cuba bangun
tapi gelap
aku seakan buta
dipejam hitam
celik pun hitam
lemah
tapi aku seakan kuat didalam gelita
semakin sebati
semakin selesa

aku ingin keluar
tapi aku tak nampak tangan yang menghulur
terus aku berjalan di dalam gelap

bilik kecil ini
tempat aku mengurung diri
sempit tapi menyenangkan
hanya ada aku dan dinding
selesa

menerawang cuba berfikir
bagaimana mahu bangkit?
tapi aku tak mampu
penat
aku hilang arah
mahu ke sana, sama
berdiri d sini, sama

Sunday, 21 August 2011

36

BODOH!
kenapa kau keluar?
babi!
kenapa kau keluar!!!!
aku sakit hati
kenapa kau keluar!!!!!
kenapa!
tak guna!
kau baru buktikan kau lemah!
asal kau keluar??
siallah!

hey!
jangan kau cabar akulah!
jangan sampai penumbuk aku singgah kat muke kau!
jangan kau pandang rendah semata ak perempuan!
ingat siapa aku dan siapa kau!

jangan kau pijak aku lah setan!
jangan kau ingat kau jantan, aku ta berani na lawan!
biar aku kalah sekalipun, aku pastikan kau rase bise aku!
jangan ingat aku diam, aku lemah

maaf ayah, aku keterlaluan
maaf aku tak bisa jadi aer yg tenang
maaf aku turut ikotkan amarah
maaf aku anak tak berguna
maaf!
MAAF!!
maaf aku si bodoh yg tak berfikir 
maaf!!

35

Ouh Timesquare.. i really love u babe! At last, i found a shoe! ~yeayyyy :D Alhamdulillah la sangatsangat. Santek ta santek, blakang kira. yg penting ada ;) ngaha but da first thing yg ak rembat adalah the red jacket. wuish~ gile happy dapat beli tadi. Aim kaler kunin but ta jumpe. Merah pun merah la nyah. I ta kesa :D Janji meletop. ngehe. sukesukesuke ^_^ se cam na joget ta hentihenti. hee pas ni mmg aku g kat kau je la ye TS. But tunggu $$ ada. Dan kau heels seksi, tunggu aku! Aku akan rembat kau nanti. Just wait for me babe. hurmmm kne cari bapakgule cepatcepat ni :p

Saturday, 20 August 2011

34

PENGEMIS

aku seorang pengemis
menagih ihsan orang
menagih matamata yg melihat
hey! panaglah aku
tak nampak kah aku disini? 
mana mata kau?
mana?
pandanglah...

aku pengemis cacat
cuba berharap ada insan yg mengerti
tapi nyata hanya harapan
huh. dasar tak sempurna.
siapa mahu ambil kisah bukan?

pengemis lah aku ini
aku menguis kisahkisah lama
mengungkit memori lalu
sedangkan ianya bukan lagi hak aku
mengharap kau seperti dia
tapi siasia
mereka tak samalah!
sedarkan diri
celikkan mata

pengemis kotor
badan bercompang camping 
comot
hati aku sakit melihat diri sendiri
cacat ataupun kelebihan diri
aku dah malas na peduli!
kecewa

pengemis
aku menadah tangan
buat muka kesian
hey, berilah sedikit bantuan pada aku
tak kesiankah?


33

Aku sangat benci oke! BENCIIIIII!! Benci dengan diri sendiri. Arghhhh! apasal kau besa sangat hah kaki? Apasal susa sngat na cari baju untuk kau? Aku da ta mampu na sabar. Aku da ta mampu na sedapkan hati aku. Aku da ta dapat na pegang katekate penyedap yg salu aku ucap. Siyes ak da ta mampu. Mana aku na cari lagi? Aku penat da la weyh. sumpah penat! Na tahan se kecewe. Na tahan se bengang. Ngat aku suke ke???

Friday, 19 August 2011

32

malam
kelam
sepi
menapak di langit
cuba mencuri bintang yang menghiasi
tak ku capai

bulan memandang sinis
mengejek 
hey kau. Dasar kaki pendek
ada hati mahu mencapai sesuatu yang tinggi?
jangan kau anganlah

tunduk malu
kau hina aku?
pasti kan ku dapat bintangbintang itu nanti
kau tunggu dan lihat

mencari kerdipan yang lain
terdengar suara si pungguk
sayu
mendayu
hey pungguk. Apa kau lihatkan?
apa kau tunggukan?
bulan yang di atas sana?
dia lihat kau kah?
dia ingin kau kah?
jangan di impi benda mustahil

sepi
sunyi
malam yang kelam

31


tadaaaa :D 1day aku wat natang ni. ergh~ Then na save, probs lak. apahallll??? dush3! sepak lajulaju lapy ni. Die da nmpak pelik as cam da pecah2, da blur n kaler da lari siket. hurmmm :|

Thursday, 18 August 2011

30

 
i cant finish my work! Arghhhhhh T_T oke. Pic ni aku lukis gune adobe illustrator yg my syg install kat lapy. Ta reti pakai! as im not a multimedia student or budak IT n swaktu dengannya. Salu aku lukis pakai paint je n its more easier n fun. Yang ini pulaaaaa tekebilkebil aku cari satu persatu benda. Da la penat gile na explore. tuptup taley kaler. watafak??? sangat geram okeh. N agak terkilan sebab ta dapat kaler n pic ni ta siap T_T Maaf ye. Aku paling ta suke bende yg berkaitan IT n teknology. For me, ianya serabot. But i do respect gile sape yg boley btahan wat kije multimedia ni. Kalau akuu kompom mulut berbuihbuih dah

*p/s: Btw luv, tenks install kan natang ni. Even i dont really know how 2 use it, but still, tenks babe :] Next taim, dok sbelah saye n tengok muke bkerut saye explore mende ni tau! ergh~

29

apa fungsi hidup ini diwujudkan dengan pelbagai warna
jika kau tetap setia pada warna itu?
aku tahu kau ta yakin 
sebab tu kau melekat dengan warna hitam dan kelabu.
hey! bukaklah mata kau

masih ada warna merah hijau biru dan unggu :]
campurkan semuanya dan pasti lebih ceria
bukan aku marah dengan si hitam dan kelabu
tapi seperti aku katakan, warna yang lain
menunggu untuk tersarung di tubuhmu

aku juga pernah seperti kau
terkunci pada warna itu
tapi kini aku sedar
aku sedar warna lain juga wujud
membawa pelbagai motif dan maksud
membawa kelainan pada erti hidup :]

pedulik apa orang kata lah
persetan kan semua
yang memakai adalah kita
biar mereka kata apa mereka suka
mulut mereka hak mereka
buat tuli sudah
mereka cemburu sebenarnya
mereka pengecut
tak percaya?
cuba kau suruh mereka jadi seperti kita
tentu pelbagai alasan akan diberi
pengecutlah tu

keluarlah
keluar dari sarung itu
beranikan diri mencuba sesuatu yang baru
jangan jadi pengecut
jangan terlalu di rendahkan keyakinan diri
jangan terlalu mendengar hasutan orang
sampai bilapun kita takan berbeza
terjelepok di tampuk sama

belajar menjadi berani
belajar berubah
belajar mencuba warna yang lain :]
cuba kau jadi pelangi
individu yang sama dengan pelbagai warna
tetap indah bukan


28

berkurung di bilik sempit
sesak!
tetap cuba bernafas
mana cahaya tadi?
hilang
tak mengapa
nanti pasti kan pulang semula.
biarkan

hey! kenapa hitam?
kenapa kelam?
terabaraba~
apani?
apa yg aku sentuh?
ah! biarlah


Tuesday, 16 August 2011

26

AARRGGHHHH!!
gatal!
sangat gatal!
habis kau jajah semua kawasan tubuh
bila kau na elok?
cepatlahhhhh
penin da ak na tahan gatal ni.
tangan aku ni bukan reti dok diam
na menggaru je.
cepatlah hilang!
ayampop

Sunday, 14 August 2011

25

kan kau tahu
kau tak boleh terlalu mengharap
tengok...
tengok apa yang berlaku
sendiri kau sakit
kan?
dari dulu lagi benda sama berlaku
nape kau lupa?
itulah..
menum semut banyak sangat agaknya
padanmuka


Saturday, 13 August 2011

24

*PENGINTIP*

Ya! Memang aku pengintip
Yang memerhati tiap imej
Kita tak pernah bersua
Berbicara jauh sekali
Tapi entah mengapa
Aku mengintip

Kau pernah bersama dia
Dia kini aku yang punya
Tapi kenapa?
Kenapa perasaan bodoh yg beraja?
Menghasut aku untuk mengintip
Hey! Penatlah!

Kau tak sentuh dia
Kau tak cari dia
Aku yang mengadangada
Mencari alasan untuk mengintip

Apa aku dapat??

Setiap imej aku lihat
Setiap kali aku rasa…..
 Cemburu
Hey gila, kau buang tebiat?

Aku pengintip bodoh
Bermain emosi sendiri
Kalau kau tahu
Mesti kau ketawakan aku
Perangai apa aku ini?

Friday, 12 August 2011

23

kadang aku rase aku nak simpan kau
aku nak jadi the only person yg dapat kau
tapi aku tahu
kau mungkin bukan untuk aku
tapi sikap kau buat aku pelik
buat aku tertanya
apa yang kau nak sebenarnya?
kenape masih wujud perasaan itu
sedangkan kau dan aku bukan siapasiapa


eh kau, jangan mainmain lagi
sudahsudah lah
kadang aku penat
kadang aku berpusing
apa kau anggap ak sebenarnya?
siapa aku bagi kau?

jika suka kata suka
masih cinta katakan cinta
tapi aku tahu
kita tak mungkin bersama
nowaylah~

aku tak mengejar
aku tak mengintai
aku hanya biar
aku hanya lihat

kenapa masih ada cemburu
bila aku lihat kau bercakap dengan dia?
sedangkan mungkin hanya teman biasa
ah! kenapa dengan aku?

perasaan apa sebenarnya
yang terkunci d benak?
tolonglah keluar
tolong!

Thursday, 11 August 2011

22

ergh
busan lah jadi stalker
seyes busan!
tapi taley stop
watafak?
but it seems like this habit yg bangang da makin kurang
YEAY!!! :D

****
eh kau, sumpah ak da tade niat da stalk kau lagi dah
aku se da cukup
n ak se ak da puas 
ermmm raserase nye lah ==,==''
.............................................
erm
.................................
oke. kompem puas
da fikir memasak dah
PUAS

****
aku se ak ade gift lah
sbb ak MEMANG tanak lagi da
tapi scare ta sngaje, ak jumpe
n dengan lancar ny ak stalk
wohoO
??????

****
again.
nak d nyatakan d sini
aku tak sengaja stalk oke
but sometimes memang ade niat :p
tapi bende, ak tanak wat, die datang sendiri.
da alangalang jumpe
aku tengok je lah

Tuesday, 9 August 2011

21


Hey looser!
Ye. Kaulah!
Siapa lagi yg kau pandang?
Ak bercakap dengan kau!
Kau looser lah
Sedar tak?
Lancar kau nasihat org lain
Tapi kenapa tidak pada mereka?
Siapa mereka dan siapa insan d sana?
Kenapa mulut dan minda kau beku tiap kali cuba berbicara dengan mereka?
Kau tak guna
Aku marah dengan kau!

20

Mengapa aku memakainya?
Kerana ak ingin tampak indah
Kerna ak ingin menutup cela yang ada
Kerna ak bebas bergerak dengnny

Hey! Bukan ak seorang  si pemakai topeng
Kita semua sama
Cuma corak dan watak topeng kita berbeza

Berselindung d sebalik topeng
Ku sedar ku siapa
Topeng hanyalah penutup sementara
Tampak indah
Biarkan sahaja

Ya! Ak si pemakai topeng
Dengan tarian dan langkah
Ku coret kisah sendiri

Kau juga pemakai topeng
Sedarlah!

Sunday, 7 August 2011

19

berkurung d dalam gelap
ku cuba sorokkan duka d hati
makin d tahan, makin laju ia mengalir
ku lempar pandang ke dndng yg kosong
membuang negatif ke sana
tapi kembali mendap d dalam

gagah wahai hati!
jangan d biar kisah lama datang bertubi
kuatkan benteng pertahananmu

tapi ak tak mampu
ku cuba gagah
tapi nyata aku lemah

wahai kegelapan
gelapkan semua!
biar tak ku nampak mana duka yang bersarang

Saturday, 6 August 2011

18

boleh ta len kali kalau tanak pegi, just jujo ckap tanak pegi.
saye tau la awak bz...
but please la.. u know my probs rite?
kite pun da lame ta kua sesame
i miss mase kite salu kua soping sesame dulu
if i know how 2 go there, i just go by my own.
ta mintak pon korg teman....
saye tau mmg korang da malas na teman...
trase kay :(
saye da siap tau.. tggal pakai tdung je..
nape na batal tibe2
pagi tadi ckap len.. nape skrg len?
ley ta jangan asek kcewekan saye?
saye just mintak teman je..
awak tau saye ta suke g kedai kasut dari dulu :(
awak tau cacat saye :(
saye na awak teman sbb tatau na ajak sape lagi
kawan2 saye bkan ramai kat sini :(
na g sorg cam org gile je.. hrmmm
sedih kay awk wat cam ni :(

*sayang*
saye tahu ape sy wat salah
MAAF :|
awak kecewe ngan saye kan
hrmmm
tade pe sy na cakap untuk defend dri sy
memang salah.
noktah.
maafffffffff :|
ineedu tadi
but it seems like awak tanak layan saye
yelaa.. nga bengang ngan saye kan..
sokey sayang.. 
padan muke saye
awak rest la..
saye tanak kaco awak 1 day ni..

Friday, 5 August 2011

17

lame gak ak cari lagu ni. Aku stat denga lagu ni since ak kije kat BO dlu. Lyrics die motivate gak la. Since dat, ak se cam semangat sgt n cam na give lagu ni kat my Sayang :]

* HALFWAY THERE *

When the chips are down
Back against the wall
Got no more to give
Cause we gave it all
seems like going the distance is unrealistic
But we're too far from the start

So we take what comes and we keep on going
Leaning on each other's shoulders
Then we turn around
And see we come so far somehow

We're halfway there
We're Looking good now
Nothing's gonna get in the way

We're halfway there
Looking back now
I never thought that I'd ever say
We're Halfway there

If we never flew
We would never fall
If the world was ours
We would have it all
But the life we live
Isn't so simplistic
You just don't get what you want

So we take what comes
And we keep on going
Leaning on each others shoulders
Then we turn around
And see we've come so far somehow

We're halfway there
We're looking good now
Nothing's gonna get in the way

We're halfway there
I never thought that I'd ever say
We're halfway there
We're halfway there

How you ever gonna reach the stars
If you never get off the ground
And you'll never be where you are
If real life knocked you down

We're halfway there
We're Looking good now
Nothing's gonna get in the way

We're halfway there
Looking back now
I never thought that I'd ever say
We're Halfway there

Thursday, 4 August 2011

16

Hari ni g teman my sis cek gg kat klinik suria, pudu. Pagi2 bute kne siap as ktorg mnx ayah anta. Da alang2 ayah na g kije kan :] Sampai2 jee ak tengok bsepah mat2 bangla =..= Ah sudaahhh. Ktorg setel kejap je kat klinik then na g mydin kat masjed india. Okeh! tatau jalan =,= Seb bek ade signboard kat stu. But still hampir sesat. Mana tah ak g. Yang ak nmpak, pintu gebang petaling street, n then nmpak lrt. Ape lagi, follow trail ketapi 2 je la :D ~yeah!

* Aku se cam ley wat klipvid je kat tpi jalan ni. ngaha :D mana tanye.... sambil bjalan, angin betiup2 'sepoi bahase' n shawl ak pun dengan gediknya lengganglenggok gemalai gedik2. ergh~ *


Sampai mydin elok kol 9. Mana kedai bukak lagi bhai~ menggagau ktorg cr tempat lepak. Seb bek ade bustop. Stay sana 1 jam =..= lame seyh! Siap soping shawl n bli brang, ktorg naek bus na balik. ERRR (~,^)??? skarang ni ak kat mesia ke kat bangla? Asal bsepah2 dorg kat dalam bus ni? Penoh kotttttt!

Wednesday, 3 August 2011

15

okeh. setel da potong rambut. Sendiri mau kasi buat :D betungkus lumus ak dok ngadap cermin n gntng sndri. Seb bek snang ouh~  Ngaha mak ak balik je.. ak tunjuk ngan muke ta bsalah "makkkkk! tadaaaa" then my mom wat muke pelik n ta puas ati sambil bekate "Ape pesen ko wat ni long? cam ta siuman je? Senget sbelah. Sbela lg ta potong"  dengan muke dull ak cakap "bio laaaa =..=" uhuu. Ngat kan sampai stu je. Die ley bebel2 lagi. Nampak sgt ta suke. Maaf lah makkkk. T_T but i still wantit! ngaha :D *dasar budak degil*

Tadi pas buka, my mom sambung bebel.. AGAIN BEBEH! die ngadu kat ayah "awk tgk anak awak ni. Tah ape pesen die wat. Ta senonoh bla bla bla bla bla~" ergh.. dah la makkkk. koOl wat ptong rmbut cenggini :D u know me rite? kan saye ni suke wat bnde yg org len ta wat. Yup! Memang saye gile :D i admit it, and i will always be gileee! Noktah! tade tolak ansur. ngee :D

* To my sayang, cepatlah sembuh :| risau tahu ta. Da la awk degil tamo g cek. Geram!! Seb bek awk jaoh, kalu taaa sy geget laju2. grrrr~ Da 2 ari ta text n kol awk sangat :( mishulahyyg! Sinisini. saye na mandrem kasi sakit tu ilang. Heyarghh *kuakan tangan n wat tarian cotong* wahai sakit, nyahkau dari my shayang! kasi die sembuh cepat! tamo kasi die sakit. saye ta suke die sakit. imish his voice, laugh n opkos his sweet smile dat belong to me. Pulangkan Akmal saye cepatcepat! *

14

ak da busan ngan rambut panjang! na rmbt pendek. tapi sayang na kerat. ayark~ so, wat mase skarang, ak nga aim 1 style ni. ak ta kire. ak na wat gak. menepati ciri2 rambut yg ak na. short, but at da same taim, panjang :D weehuuu tapi tade geng na teman ak p gunting =..= ergh!




tadaaaaa :D ngehe. ak na wat ini macam. ta kireeeee!! mesti org ckp ak gile. muaha! ade ak kesah? ak MEMANG GILERRR :D

Monday, 1 August 2011

13

hey!
RAMADHAN dah tiba ^_^
afta 3 years stay kat negeri org, ini yg pertama ak sambut ngan fam. weehuu ~
masak sama2 ngan mak n epa :]
walaupun demam, tadehal lah!
dugaan gile g klinik tghr td.
ley lak aunty 2 jalan bawak tehoais =..=
kuanghajaq~
teliur je ak tengok T_T
lu a aunty, manyak jaat woO. wa lesing le lajulaju baru tau.

tapi ak rindu na buke kat sana. ngan kawan2
g rempit lepak kat bazar sambil makan bontot n hati baka.
pergh! sedap seyh~ kat sini mana ada =..=
mencik!
rindu na g buka kat PI n terawikh skali.
huuu